Eğitim > Okullar

Şahinkaya

Vakfın ilk etkinliği olarak başlayan bu projede, Beykoz İlçesi’ndeki Şahinkaya İlköğretim Okulu pilot okul olarak seçilmiştir.

• Okulun dış cephesi ve bazı bölümleri boyatılıp Belediye ile ortak bahçe düzenlemesi yapılmıştır.
  • Sınıflar ve sıralar elden geçirilerek, çok amaçlı salon yeniden düzenlenmiştir.
  • Okulda Atatürk köşesi yapılmıştır.
  • Her sene son sınıf öğrencilerine 10 Kasım Anıtkabir ve 18 Mart Çanakkale gezileri düzenlenmiştir. Ankara’da Anıtkabir’in yanı sıra TBMM, Türk Hava Kuvvetleri Müzesi, Gençlik Parkı ve Atatürk Orman Çiftliği’ndeki hayvanat bahçesi de ziyaret edilmiştir.
  • Bilgisayar, yazıcı gibi ihtiyaçlar karşılanmıştır.
  • Diş sağlığı seminerleri verilmiş ve diş taramaları yapılmış; sağlıklı yaşam bilincini aşılamak için tüm okula diş fırçası ve diş macunu dağıtılmıştır.
  • Öğrencilere ilk süt dağıtımı organize edilmiştir.
  • İhtiyaç sahibi çocuklara kıyafet yardımı yapılmıştır.
  • Sanatçı Ülkü Erakalın’ın katkılarıyla öğrencilerle müzikal ve tiyatro düzenlenmiştir.
  • Okul öğrencileri 2007 tarihinde İl Münazara yarışmalarında 1. olmuşlardır. Vakfımız bu öğrencilere fotoğraf  makinası ve cep telefonu hediye etmiştir.

İnşaat