Sosyal Yardım

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği

Beykoz Konakları Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın sosyal sorumluluk anlayışıyla, ” Engelleri aşmada biz de varız.” sloganını kullanarak gerçekleştirdiği projesiyle, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), Anadolu Yakası’ndaki ilk binasına kavuştu.

TOFD’nin , Vakıf tarafından yaptırılan Beykoz’daki yeni binasının 16 Haziran 2006’daki açılış törenine dönemin Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe ve Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün de aralarında bulunduğu birçok kişi katıldı. Böyle anlamlı bir toplumsal dayanışma modeliyle yapılan TOFD Beykoz Şube binası toplam 500 metrekare kapalı alan üzerine kuruldu. Binada terapi üniteleri, ortapedik özürlülerin birçok ihtiyacına cevap verecek sosyal hizmet birimleri, eğitim amaçlı kurs üniteleriyle, montaj ve üretim atölyeleri de bulunuyor.

AB’nin hibe projesi “Özgür Gökyüzü, Engelsiz Yeryüzü”  2011-2012 tarihleri arasında TOFD Beykoz Şubesi ile ortak bir proje olarak başarıyla gerçekleştirildi.

Omurilik  felçlilerinin eve kapanmaları yerine topluma kazandırılmaları konusunda ısrarlı olan Vakfımız, Anadolu Yakası’nda yaşayan engellilerin, TOFD’nin Beykoz Şubesi’nde sosyal ve kültürel aktiviteler düzenleyerek desteğini sürdürmektedir. Vakfımız TOFD ile ortak projelerin oluşturulup uygulanmasını, şubenin bazı ihtiyaçlarının (sağlık ekipmanları, mutfak eşyaları, sandalyeler, vs.) imkanlar çerçevesinde karşılanmasını, tekerlekli sandalye kampanyalarının ve eğitim seminerlerinin düzenlenmesini sağlamaya da devam etmektedir.

Proje Görselleri