Basın Haberlerimiz

"Beykoz Okuyor" kampanyası start aldı.

BEDES’te pes etmek yok!

Beykoz okuyacak

Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES) öncülüğünde başlayan ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Beykoz Konakları Vakfı, Acarkent Türk Sanat Müziği Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hayata geçirilen ‘Beykoz Okuyor’ kampanyası start aldı.

Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES) yine örnek bir çalışmaya imza atıyor. BEDES’in anlamlı kampanyası ile Beykoz, okuyan bir toplum olma yolunda koşar adım ilerlemeye devam ediyor. ‘Beykoz Okuyor’ kampanyası, 7’den 70’e tüm ilçe halkını tatilde kitap okumaya çağırıyor. Kampanyanın kamuoyu duyurusu için geçtiğimiz hafta sonu bir basın açıklaması yapıldı. Dernek merkezindeki açıklamaya BEDES Başkanı Gülay Demirel’in yanı sıra; ADD Başkanı Füsun Sökmez, Beykoz Konakları Vakfı Başkanı Mahmut Duruk ve yardımcısı Özkan Özdemir, Acarkent Türk Sanat Müziği Derneği Başkanı Ayşe Tunalı ve projenin başmimarı, okuma araştırmacısı Ferhat Özen gibi isimler katıldı.

AZ?OKUYAN?BİR?TOPLUMUZ!

Burs vermekle yola çıkan ve toplum eğitimine kadar uzanan BEDES’in, bu kampanya ile Beykoz’u okuyan bir toplum yapmayı hedeflediğini söyleyen Başkan Gülay Demirel, çarpıcı açıklamalarda bulunarak; "Az okuyan bir toplumuz. Ama bunun için hiçbir şey yapmıyoruz" dedi.

Projeyi hayata geçirirken ilçedeki okullarda kitap okumayı teşvik edici sunumlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Gülay Demirel, Beykoz’daki tarihi Sultaniye Parkı’nın okuma parkı yapılacağını ifade etti. Okumayı kolaylaştırmak için ortam ve mekanlar oluşturmanın yanı sıra; farklı girişimlerde de bulunduklarını söyleyen Demirel, “Bu maksatla devlet hastanesindeki koridor ve bekleme yerlerine kitaplıklar koyacağız. Beykoz’daki dernek merkezlerinde ise küçük kütüphaneler oluşturacağız" dedi.

DÜNYA?OKUMA?HARİTASINDA

KOYU?KARANLIK?BİR?ÜLKEYİZ!..

BEDES Başkanı Gülay Demirel, "Beykoz Okuyor kampanyasını çocuklarımız, geleceğimiz ve de vatanımıza karşı olan sorumluluklarımız için başarıya ulaştırmamız gerektiği inancındayız. Beykoz’daki sivil toplum örgütlerimizin katkılarıyla sürdürülecek olan bu kampanya neticesinde; okuyan ve sorgulayan nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Okuyan bir toplumun ‘irtica’, ‘terör’ ve de ‘yoksulluk’ gibi sorunların üstesinden çok daha kolay gelebileceğini söyleyen Gülay Demirel, dünya okuma haritasında Türkiye’nin koyu karanlık renkte olduğunu açıkladı.

BU?KARANLIK?AYDINLANACAK

‘Beykoz Okuyor’ kampanyası kapsamında; projenin fikir babası, okuma araştırmacısı Ferhat Özen tarafından ilçedeki beş okulda sunumlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Gülay Demirel, “Dünya okuma haritasında Türkiye’nin karanlığını aydınlatmak için Beykoz’dan yaktığımız bu ışık dalga dalga yayılacak” dedi.

STK’LARDAN?TAM?DESTEK VAR!

Kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşlarından ADD Başkanı Füsun Sökmez yaptığı konuşmada; “Eğitim için kitlelerin harekete geçirilmesi gerektiği inancıyla ‘Beykoz Okuyor’ kampanyasına destek veriyoruz. Bu yıl düzenleyeceğimiz ‘Bahar Konseri’mizin gelirini de bu projeye aktaracağız” dedi. Beykoz Konakları Vakfı Başkanı Mahmut Duruk da, BEDES’in bir eğitim önderi olduğunu ifade ettiği konuşmasında; “Törpülenen eğitim sistemi yüzünden Türkiye’miz ne yazık ki kültür değişimini gerçekleştiremedi. Okumayı sevdirecek ve toplumu eğitecek her türlü projenin yanındayız. Bu kampanya da onlardan biri olduğu için sonuna kadar arkasındayız” dedi. Acarkent Türk Sanat Müziği Derneği Başkanı Ayşe Tunalı da ‘Beykoz Okuyor’ projesine her türlü destek için hazır olduğunu söyledi.

Özen’den acı gerçekler

‘Beykoz Okuyor’ kampanyasının fikir babası ve başmimarı, okuma araştırmacısı Ferhat Özen’den çarpıcı açıklamalar: “Okullarımızda zihinsel bir soykırım uygulanıyor. Okumayı sevdirebilmenin yolları var. Okuma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla; 5’i Beykoz’da olmak üzere 52 okulda, 120’den fazla sunumlar yaptım. Çalışmalar neticesinde 500’ü öğretmen, 400 veli ve toplamda 2700 kişiyle temas sağlandı. Okullarımızın okumayı sevdirmek yerine ÖSS’den SBS’ye ve KPSS’ye kadar yarış atı yetiştirmeye çalıştığı ortada. Yasaklar, Tv. bağımlılığı ve teknoloji alışkanlıkları maalesef toplumumuzu çok kötü bir noktaya sürüklüyor.”

Kaynak : http://www.beykozegitimedestek.org.tr/etkinlik39.html