Vakıf Hakkında

Komiteler

Eğitim Komitesi:

Okul

Beykoz İlçesi Soğuksu mahallesinde 5 bin 200 metrekarelik arazi üzerinde “Beykoz’a Bir Okul da Bizden”  projesi kapsamında inşaatı tamamlanan 24 derslikli T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Beykoz Konakları Vakfı İlköğretim Okulu kaba inşaat olarak ve T.C. Milli Eğitim Beykoz Konakları Vakfı Güler Keçeli Anaokulu anahtar teslim olarak İstanbul Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 21.05.2012’de teslim edilmiştir.

Okulun 2015-2016 yılında eğitime başlayabilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Burslar

Beykoz İlçesi’nde oturan ihtiyaç sahibi başarılı öğrenciler, kayıtlı bulundukları okul müdürlükleriyle ve bağlı bulundukları muhtarlıklarla temasa geçilerek; yaşadıkları mekanlar birebir incelenerek  tespit edilmektedir.

Konak sakinlerinin oluşturduğu burs fonlarının, burs almaya hak kazanan öğrencilere her ay ödenmesini ve bursların devamı için öğrencilerin başarı durumlarını her eğitim dönemi sonunda okullarından alınan belgelerle takip edilmektedir.

Burslu öğrencilerin bazı okul ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Müze, tiyatro ve kültür gezileri düzenlemektedir.

Her eğitim yılının sonunda burslu öğrencilere ve ailelerine kahvaltı düzenleyerek öğrencilere karne hediyesi dağıtılmasını sağlamaktadır.

Ayrıca burs veren site sakinlerine de her sene kahvaltı düzenleyerek burslu öğrenciler hakkında bilgi vererek yeni bağışçıların bulunmasına aracılık etmektedir.

Sevgi Butik Komitesi

Site sakinlerimizin kullanılabilir durumda olan giysi ve eşyalarını toplayıp tasnifledikten sonra haftanın her Perşembe günü 11:00-13:00 arası ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamaktadır.

Aktiviteler Komitesi

Vakfa fon sağlayabilmek için çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemektedir.

Site sakinleri için dans, sanat tarihi, fotoğrafçılık, seramik, heykel ve resim dersleri gibi sanatsal etkinliklerin düzenlenmesini sağlamaktadır.

Basın Yayın Komitesi

Vakfın amaç ve faaliyetlerini yerel basın ile iletişim kurarak Beykoz İlçesi’ne, çeşitli bülten ve yayınlarla da site sakinlerine duyurmaktadır.

Sosyal Yardım Komitesi

Çeşitli kampanyalarla fon yaratarak Ramazan Bayramı paketleri, Kurban Bayramı et dağıtımı, Yeni yıl paketleri, vs. gibi paketlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamaktadır.

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği (TOFD) Komitesi

Vakfımızdan bir temsilci TOFD Beykoz Şubesi yönetiminde bizi temsilen sürekli görev yapmaktadır.

TOFD ile ortak projelerin oluşturulup uygulanmasını sağlamaktadır.

Şubenin bazı ihtiyaçlarının (sağlık ekipmanları, mutfak eşyaları, sandalyeler, broşürler, vs.) imkanlar çerçevesinde karşılanmasını sağlamaktadır.

Tekerlekli sandalye alımı için kampanyalar düzenlemektedir.

Eğitim seminerlerinin düzenlenmesini sağlamaktadır.